11:53
0
Dosya içeriği: 2. Sınıf Hayat Bilgisi Eski Ve Yeni Oyunlar dosyasını indir 2. Sınıf Hayat Bilgisi Etkinlik ve Çalışma Kağıtları Egitimhane.Com 2. Sınıf Hayat Bilgisi Eski Ve Yeni Oyunlar örneği formu download 2. Sınıf Hayat Bilgisi Etkinlik ve Çalışma Kağıtları 2011-2012 2. Sınıf Hayat Bilgisi Eski Ve Yeni Oyunlar 2011 Umarım faydalı olur 2. Sınıf Hayat Bilgisi Etkinlik ve Çalışma Kağıtları


             Eski ve Yeni Oyunlar

1-Körebe:Kalabalık bir grup ile oynanır.Bir kişi ebe olur,ebenin gözleri bağlanır,gözleri bağlanan ebe arkadaşlarını tutmaya çalışır.Ebe yanlış yöne gittiği zaman arkadaşları el çırparak onu uyarır.Tuttuğu ilk kişi ebe olur.

2- Mendil kapmaca: İki grup ile oynanır.Gruplar karşılıklı tek sıra halinde olurlar.Ortada bir kişi mendili tutar.Hakemin işareti ile ilk sıradaki kişiler mendile doğru koşarak mendili kapıp tekrar yerlerine dönmeye çalışırlar, fakat bu sırada diğer yarışmacı mendili kapan arkadaşını tutmaya çalışır , eğer tutarsa sayı karşı tarafın olur.

3-Topaç döndürme:Topaç oyunu 4-5kişilik bir oyundur. Elimizdeki topaca sivri kısmından kalın kısmına doğru ip sarılır, sonra topaç düz bir zemin üzerine hızlıca fırlatılır ve uzun süre dönmesi sağlanır . Topacı en uzun süre döndüren oyunu kazanır.

4-Saklambaç:9-10 kişiyle oynanabilecek bir oyundur. Sayışma ile bir ebe seçilir.Ebe duvara doğru gözlerini kapatıp saymaya başlar 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 önüm ,arkam ,sağım ,solum sobe, saklanmayan ebeder ve gözlerini açar.Saklanan arkadaşlarını bulmaya çalışır.İlk sobelediği arkadaşı ebe olur ve oyun böyle devam eder. 


0 yorum:

Yorum Gönder