07:49
0
Dosya içeriği: 2. Sınıf Matematik Fazlalık Problemleri dosyasını indir 2. Sınıf Matematik Etkinlik ve Çalışma Kağıtları Egitimhane.Com 2. Sınıf Matematik Fazlalık Problemleri örneği formu download 2. Sınıf Matematik Etkinlik ve Çalışma Kağıtları 2011-2012 2. Sınıf Matematik Fazlalık Problemleri 2011 örnek açıklamalı fazlalık problemleri 2. Sınıf Matematik Etkinlik ve Çalışma Kağıtları

2/ASINIFI 3.SINIFA HAZIRLANIYORUM -3
Örnek problem: Ezgi ve Sıla’nın toplam 35 şekeri var.Ezgi ‘nin şekerleri Sıla’nın şekerlerinden 7 tane fazla olduğuna göre Sıla’nın kaç tane şekeri var?

ŞİMDİ SIRA SENDE!!!!!
Soru:1) Sınıfımızda 34 öğrenciden erkekler kızlardan 6 kişi fazladır. Sınıfımızda kaç erkek öğrenci var?

ÇÖZÜM:


Soru:2) Baba  ile oğlunun yaşları toplamı 58’dir.Baba oğuldan 28 büyük olduğuna göre oğlu kaç yaşındadır?

ÇÖZÜM:


Soru:3) Kümesteki tavuk ve horozların sayısı 43’dir.Tavuklar horozlardan 19 fazladır. Kümeste kaç tane tavuk vardır?

ÇÖZÜM:


Soru:4) Çam ağacı ile kavak ağacının  toplamı 50’dir. Çam ağacı, kavak ağacından 28 fazladır. Kaç tane kavak var?

ÇÖZÜM:


Soru:5) Bir tiyatroda  55 seyirci  vardır. Kadınlar, erkeklerden 13 kişi fazladır. Tiyatroda  kaç erkek seyirci vardır?

ÇÖZÜM:     
ŞİMDİ SIRA SENDE!!!!!



Soru:1) Cem ile Murat’ın kalemleri                                                                                                             toplamı 57’dir.Cem’in kalemleri Murat’ın kalemlerinden 3 fazladır.Cem’in kaç kalemi var?                                                                     



Soru:2) İki sayının toplamı 28’dir Büyük sayı küçük sayıdan 2 fazla olduğuna göre büyük sayı kaçtır?                              


Soru:3) Biri diğerinden 3 fazla olan iki                                                                                                      doğal  sayının toplamı 17 olduğuna göre;                                                                                        büyük sayı kaçtır?



Soru:4) Bir bahçedeki elma ve armut                                                                                   ağaçlarının toplamı 65’tir. Elma ağaçları-                                                                                                          nın sayısı, armut ağaçlarının sayısından                                                                                                            15 fazladır. Bahçede kaç elma ağacı vardır?



Soru:5) A + B = 59’dur. A, B’den 7 fazla                                                                                               olduğuna göre A sayısı kaçtır? 



0 yorum:

Yorum Gönder