07:08
0
Dosya içeriği: 2. Sınıf Türkçe Anlama Anlatım Sebep Sonuç Çalışma Kağıdı dosyasını indir 2. Sınıf Türkçe Etkinlik ve Çalışma Kağıtları Egitimhane.Com 2. Sınıf Türkçe Anlama Anlatım Sebep Sonuç Çalışma Kağıdı örneği formu download 2. Sınıf Türkçe Etkinlik ve Çalışma Kağıtları 2011-2012 2. Sınıf Türkçe Anlama Anlatım Sebep Sonuç Çalışma Kağıdı 2011 türkçe anlama-anlatım sebep sonuç ilişkileri 2. Sınıf Türkçe Etkinlik ve Çalışma Kağıtları




Üzüm Üzüme Baka Baka Kararır


       Deniz,her çocuk gibi oyun oynamayı seviyordu.Fakat,oyuna daldığında zama-

nın nasıl geçtiğini fark etmiyordu.Anlayacağınız sorumluluklarını unutuyordu.

Ödevlerinii aksatıyor,odasını toplamıyordu.Annesi bu duruma çok üzülüyordu.

    O gün,Denizler’in apartmanına yeni bir aile taşınıyordu.Deniz,pencereden komşularının taşınmalarını izledi.Deniz yaşlarında bir çocukları vardı.Deniz,buna çok sevindi.Çünkü,kendisine yeni bir oyun arkadaşı olabilirdi.

    Ertesi gün Deniz ve annesi,yeni taşınan komşularına “Hoş geldin”e gittiler.Deniz çocuklarının adının ,Mert olduğunu öğrendi.Mert de kendisi gibi ikinci sınıfa gidiyordu.İlerleyen günlerde Mert ile Deniz çok iyi arkadaş oldular.

     Mert çalışkan,düzenli bir öğrenciydi.derslerini hep zamanında yapıyordu.Odası hep düzenliydi.Büyüklerine saygılı,konuşmalarında da kibardı.

     Annesi,son günlerde Deniz’de bir değişim görüyordu.Bu değişimden de çok mutluydu.Çünkü aartık Deniz,ödevlerini zamanında yapıyor,odasını düzenli tutuyordu.

      Atalar ne demiş;”Üzüm üzüme baka baka kararır.”Belik şu atasözü de bu öyküye uyar.”Bana arkadaşını söyle;sana kim olduğunu söyleyeyim.”

Aşağıdaki soruları yukarıdaki öyküye göre cevaplyınız.

 


1.Hikayenin kahramanları kimlerdir? Özelliklerini kısaca yazınız.


2.Annesi,Deniz’in davranışlarının değiştiğini fark edince ne yapıyor?


3.Deniz’in sorumluluklarını unutmasının sonuçları nelerdir?


4.Okuduğunuz öykünün ana fikri nedir?

Siz de “Gülme komşuna,gelir başına .”atasözünü açıklayan bir bir öykü yazınız.

 


………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………


0 yorum:

Yorum Gönder