08:20
0
mevsim değişikliklerine bağlı olarak canlıların yaşamlarındaki değişiklikler, mevsim değişikliklerine göre canlıların yaşamlarındaki değişiklikler, mevsim değişikliğine baglı olarak canlıların yaşamlarındaki degişiklikler, mevsimsel değişiklikler nasıl olur, mevsimlere göre canlıların yaşamında neler değişir, mevsim değişikliklerine bağlı olarak canlıların yaşamlarındaki değişiklikleri, mevsim değişikliklerine bağlı olarak canlıların yaşamlarındaki değişiklikler nelerdir, ,Mevsim değişikliklerine bağli olarak canliların yaşamlarındaki değişiklikler nelerdir?
Yaz ve kış arasındaki ısı değişikliğinin başlıca nedeni, gene bu eksen eğikliğinin bir sonucu olarak güneş ışınlan ile Dünya yüzeyi arasındaki açının değişmesidir. Güneş ışınlan Dünya yüzeyine dik olarak düştüğünde, yani Güneş tam tepedeyken, sıcaklık en yüksek düzeyinde olur. Gündüz ve gece uzunluklarının değişmesi de, kış ve yaz mevsimleri arasındaki ısı farkı üzerinde bir ölçüde etkili olur.
Mevsimlere göre toprakta,havada,suda ve canlıların yaşamında değişiklikler oluşur.
Bazı hayvanlar kış uykusuna yatarlar,bazıları sıcak ülkelere göç ederler. Mevsimlerin özelliklerine göre canlıların görüntüsü, yaşamı, yiyecekleri farklılık gösterir.

0 yorum:

Yorum Gönder