DAVETİYE
Sayın……………………………………….
1. Veli toplantısını yapmak üzere 25.09.2012 Salı günü saat 09:30 da sınıfımızda toplantı yapılacaktır. Hiçbir bahane gösterilmeden bu toplantıya katılımlarınızı bekliyoruz.
.................
Sınıf Öğretmeni
GÜNDEM :
1. Açılış.
2. Yoklama.
3. Okul aile ilişkileri.
4. Beslenme-temizlik-tertip ve düzen.
5. Yeni sistemin getirdikleri ve yenilikler.
6. Uyum süreci ve dersler.
7. Öğrenci devam/devamsızlıkları.
8. Öğrenci sorunları ve Çocuklarımızla İlgilenmek.
9. Sınıf temsilcisi seçimi.
10. Dilek ve temenniler.
11. Kapanış.
Veli İmza:
TOPLANTI TUTANAĞI
…………………………… İLKÖĞRETİM OKULU
1/E SINIFI 1.VELİ TOPLANTISI TUTANAĞI
(25.09.2012)
GÜNDEM MADDELERİ :
1. Açılış.
2. Yoklama.
3. Okul aile ilişkileri.
4. Beslenme-temizlik-tertip ve düzen.
5. Yeni sistemin getirdikleri ve yenilikler.
6. Uyum süreci ve dersler.
7. Öğrenci devam/devamsızlıkları.
8. Öğrenci sorunları ve Çocuklarımızla İlgilenmek.
9. Sınıf temsilcisi seçimi.
10. Dilek ve temenniler.
11. Kapanış.
1-2-Açılış/Yoklama: Yapılan yoklamada velilerimizin büyük oranda toplantıya katıldıkları görüldü. İmzalar alındıktan sonra gündem maddeleri okundu. Ekleme ve çıkarma yapılmadı.
Yıl boyunca yapılacak olan toplantılara katılımın önemi üzerinde duruldu. Bu konuda gösterilecek hassasiyetin çocuğumuz açısından vazgeçilmez değerde olduğu belirtildi. Bu bağlamda toplantıya katılanlara teşekkür edildi.
3-Okul aile ilişkilerinin ele alınması: Okul olarak ve öğretmen olarak tek başımıza çocuklara ne yaparsak yapalım bir yanı hep eksik kalır. Sizleri her zaman aramızda görmek başta bizi mutlu edecek. Bunun sonucu olarak hedeflediğimiz ve müfredatta yer alan kazanımların tamamı davranış şeklinde çocuklarımıza kazandırılmış olacak.
Okula gelmek- çocukların çalışmalarını her gün kontrol edip gereken ilgiyi göstermek her zaman olumlu sonuç verecektir.
Sınıfımızda yıl boyunca yapılacak her türlü etkinlikte sizleri yanımızda görmek bizi mutlu edecektir. Bu kapsamda hem maddi ve hem de manevi olarak sizleri yanımızda görmek isteriz.
Şunu asla unutmayalım ki yapmış olduğumuz tüm çalışmalarımız sadece çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamaktır. İstediğimiz tüm araç-gereçler sınıf içinde değerlendirilecektir.
4- Beslenme-temizlik-tertip ve düzen: 1. Sınıfta öğrencilere kazandırılacak davranışların kalıcı olduğu belirtildi. Çocuklara kazandırılacak temizlik alışkanlıklarının okuma yazma gibi hayat boyu devam edeceği üzerinde duruldu. Okula gelirken öğrencinin okul kıyafetlerini giymesi-akşam eve dönünce çıkarıp güzelce dürüp kaldırma alışkanlığı üzerinde konuşuldu.
Çanta ve diğer eşyalarımız için çocukların kullanacağı bir alan belirlemek ve bu alanın sadece çocuğa ait olduğunu ona kazandırmak konuları değerlendirildi.
Çocukların öğlenci olması ve 12:30’da okula gelmeleri sebebi ile öğlen yemeğini yemelerinin üzerinde duruldu. 1. Dersin içinde akçan çocuklar olduğu ve bu konuda çocuklara gerekli ilginin gösterilmesi üzerinde duruldu. Beslenme listesinde yazılı bulunan ve tüm veli katılımıyla oluşturulan yiyeceklerin katılmasına değinildi.
5- 6- Yeni sistemin getirdikleri ve yenilikler/Uyum Süreci ve Dersler: 4+4+4 sistemiyle birlikte önceki yılarda uygulanan sistemin değiştiğini ve okulların türünün yeniden belirlendiği söylendi. Önceden alışık olduğumuz ilk hafta çizgi çalışmalarının zamana yayıldığı söylendi.
Yeni sistemle birlikte 2007 doğumlu çocukların okula geldiği ve sınıfımızda bulunan çocukların durumları ele alındı. Bu çocuklarımızla neler yapılacağı veli olarak evde yapmamız gerekenler üzerinde duruldu. Özellikle çocuklarımızı iyi tahlil etmenin önemi ve neleri yapar neleri yapamaz sorusuna iyi cevap vermek gerektiği konuşuldu.
Uyum ve hazırlık sürecinin 12 hafta boyunca uygulanacağı, bu süre içinde okuma yazma çalışmalarından çok çocukların uyum kazanımı alacakları anlatıldı. Her akşam eve gelen çocuğa bakıp ta bugünde bir şey yapılmadığı kanaatine düşülmemesi gerektiği- uyum kitaplarında tarih tarih belirlenen etkinliklerin her gün yapıldığı/yapılacağı anlatıldı.
Bu sürç içinde bizim haberimiz olmadan kimsenin ses ve diğer çalışmalar yapıp çocukları zorlamamaları anlatıldı. Kaygılanmadan bizi takip etmeleri söylendi. Sınıfta neler yapılacak ve neler yaparız gibi tüm çalışmalar özetlendi.
6. madde ile birlikte ele alınan bu konu ayrıca her ders için etkinlik yapıldığı, resim bile çiziliyor olsa b resmin içinde öğrenciye verilmeye çalışılan bir kazanım olduğu anlatıldı. Klasik manada matematik-Türkçe Hayat Bilgisi işlenilmeyeceği belirtildi.
7-Öğrenci Devam Devamsızlıkları: Öğrenci devam/devamsızlıklarında daha hassas davranılmasının önemi konuşuldu. Bu konuda yapılacak olan çalışmaların çocuğun okula gidiş saatine göre düzenlenmesi üzerinde duruldu.
Her sınıfta devamsızlığın olumsuz sonuçları vardır ancak birinci sınıfta bu olumsuzluk daha fazladır. Bu yüzden devamsızlığa kesinlikle tahammülümüzün olmadığı belirtildi.
Giriş-çıkış saatlerine göre kendimizi ayarlayıp zamanında gelme alışkanlığının kazandırılması konuşuldu.
8-Öğrenci Davranışları-Çözüm yolları: Çocuklarımızın okulda ya da okul dışında gözlenen tüm davranışlarının aile içinde yaşananların bir yansıması olduğunu belirttik. Günün belli saatlerinde ya da çocuğumuzla çalışırken mutlaka, sadece onunla ilgilenmenin önemine dikkat çekildi. Hem çocukla ilgilenip hem de başka işler yapmanın yanlışlığına vurgu yapıldı.
Çocukların bize göre yanlış olan bir davranışında bile bir mesaj olduğu, bu mesajı doğru almak ve gerekenin yapılması gerektiği belirtildi. Onunla ilgilenir gibi yapmamak, ilgilenmek gerektiği anlatıldı.
Kantin konusunda çocuklara her gün para verip yanlış bir kazanım verilmemesi üzerinde duruldu.
Yarın çok geç olmadan bugünden bizlerin geleceği çocuklarımıza gerekli zamanı ayıralım.
9-Sınıf temsilcisi seçimi: Velilerimiz olarak sizlere daha çabuk ulaşmak için aranızdan bir temsilci seçmemiz gerektiğini belirtirim. Bu konuda öneri ve tavsiyeler alındı.
Yapılan seçim sonucunda
…………………………………………sınıf temsilcisi seçildi.
Ancak burada dikkat edilecek en önemli konunun sınıf adına alınacak bir kararda herkesin haberinin olması ve zamanla mesajla bu durumun kalıcı olacağı anlatıldı.
Okulda yaşanan sorunların çözüm yerinin okul olduğu velilerimiz kendi aralarında kesinlikle bir sorun çözme olayına gitmemeleri konuşuldu.
10-Dilek ve temenniler: Bu bölümde öğrencilerin ve okula sürekli olarak manevi katkı sağlayan-okul aile işbirliğinde örnek olan veliler övüldü.
Tüm çocuklarımızın en iyi yanları dile getirilerek velilerin mutlu olacağı bir ortam sağlandı.
Çocukların özel durumları velilerle tek tek değerlendirildi bireysel tavsiyeleri yapılarak toplantı sonlandırılmıştır.
11-KAPANIŞ: Güzel dileklerle toplantı son buldu.
…………….
1/E Sınıf Öğretmeni
0 yorum:
Yorum Gönder