08:04
0

Telve Lezzetli Kahvenin Sırrıdır


Beko’nun yaratıcılığı üretilen telve isimli kahve makinesi artık herkesin kolayca kahve yapabilmesini sağlıyor. Büyük, küçük; erkek, kadın her yaştan, herkes bu makine sayesinde kolaylıkla köpüğü bol kahveler yapabilir. Telve cezve sayısı bakımından kendi modelleri arasında farklılık göstermektedir. Bir anda 3 kişiye köpüğü bol mis kokulu Türk kahvesi yapabileceğiniz gibi bir anda 10 kişiye aynı lezzette, bol köpüklü, damakta uzun süre tat bırakan enfes lezzetli kahvelerde yapabilirsiniz. Telve’yi kullanarak tek cezveli modelinde yaptığınız kahvenin tadını iki cezveli modelinde de kahve yaparak da alabilirsiniz. Türk kahvesinin yapımı zor değildir fakat lezzetli ve köpüğü bol olması için püf noktası bilmenin şart olduğu meşakkatli bir iştir. Bu nedenden dolayı herkes köpüğü bol, kokulu Türk kahvesi yapamıyor, yapsa da lezzetli olmuyor.



Köpüğü Bol Enfes Kahveler Telve’de Yapılır


Telve modellerinin hepsinin boyu aynıdır. Cezveleri aynı büyüklüktedir. Tek fark cezve sayılarındaki artıştır. Beko kalitesinde Türk kahvesi sevenler için üretilen telve, böylesine can sıkan durumlara son veren en güzel küçük ev aletlerindendir. Telve makinenizin bir cezvesinde şekersiz kahve pişirirken, diğer yani ikinci cezvesinde de şekerli kahveleri mis gibi köpüğü bol olarak yapabilirsiniz. Aynı zaman diliminde, aynı lezzetle yaptığınız kahveler sayesinde konuklarınıza lezzetli kahve ikram etmenin verdiği gurur hoşunuza gidecektir. Köpüğü bol, kokusu büyüleyici olan Türk kahvesini telvede pişirerek mutfaktaki sırrınızı kimseye söylemezsiniz. Ve herkes sizin nasıl oluyor da bu kadar kısa sürede lezzetli kahveler yaptığınızı düşünmekle büyük merak içinde olacaktır.


Yaptığınız Türk kahvesinin lezzetli olmasını istiyorsanız telve’yi kullanabileceğiniz gibi telvede pişireceğiniz kahvenin yapımında da uyulması gereken kurallara dikkat etmeniz gerekmektedir. Öncelikle lezzetli kahve yapabilmek için cezvenize kişi sayısı kadar fincan ile su ekleyin. Daha sonra ölçü ile Türk kahvesini suyun olduğu cezvenin içine ekleyin. Şekerini de isteğe uygun olacak derece koyduktan sonra karıştırın. Kahvenizi ateş üzerinde yaparsanız kahveniz pişene kadar başında beklemeniz gerekmektedir. Ama siz telve ile yapacağınızdan kahvenizin malzemelerini cezveye ekleyin ve beklemeye başlayın.

Beko’nun en yaratıcı ürünlerinden olan telve hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak için http://www.beko.com.tr/kahve-makinesi-telve.htmladresini ziyaret edebilirsiniz.  


0 yorum:

Yorum Gönder