MOZAİK PASTA HAZIRLANIŞI
2 paket aldığınız margarini öncelikle büyük bir kapta normal ısıda eritmeye başlayın. Daha sonra erime işlemi tamamlandığında yağların buharlaşma aşamasında şekeri kakaoyu ve sütü başka bir kabın içerisinde toplayın ve bunları da kendi arasında karıştırarak hazır hale getirin. Eriyen margarinin üzerine bu karıştırdığınız malzemeleri dökerek bunları kısık ateşte birazcık ısıtmaya başlayın. Süt kaynamaya başladığı andan itibaren ısı derecesini kısarak diğer malzemelerin hazırlanışına geçin. Bu esnada da başka bir kap yardımı ile bisküvilerin ilk kutusunu alarak küçük parçalar haline getirin ve bunları bir kap içerisinde ezmeye başlayın. Tırnak boyutu kadar küçüldüğü zaman diğer kaptaki süt ve kakao karışımı soğumadan bu bisküvileri de içine ekleyin. Bisküvileri ekleme işlemini tamamladıktan sonra en son ve en kolay kısma geçmiş bulunuyorsunuz.Pastanız sıcakken şekil veremezsiniz bu yüzden pasta soğuduktan sonra belirlediğiniz bir kavanoz veya kalıp üzerine dökerek şekillendirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Mozaik pasta tarifindeki bu adımları uygulayarak kolayca bu pastayı yapabilirsiniz. Pastayı yapmadan önce dikkat etmeniz gereken unsur malzemelerin elinizde olup olmadığıdır. Bunu da önceden görmeniz ve analiz etmeniz için mozaik pasta tarifleri'nin sunulduğu bu ücretsiz platformu oluşturularak sizlere ön bilgi verilmiştir.
0 yorum:
Yorum Gönder