03:54
0
Dosya içeriği: 1. Sınıf 2. Dönem Veli Toplantı Tutanağı dosyasını indir 1. Sınıf Veli Toplantı Tutanakları Egitimhane.Com 1. Sınıf 2. Dönem Veli Toplantı Tutanağı örneği formu download 1. Sınıf Veli Toplantı Tutanakları 2011-2012 1. Sınıf 2. Dönem Veli Toplantı Tutanağı 2011 e-okul gündem maddeli 1. Sınıf Veli Toplantı Tutanakları



KAZIM YILMAZ İLKÖĞRETİM OKULU 2011/2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI                                                                                   2. DÖNEM  1 / A SINIFI  VELİ TOPLANTI TUTANAĞIDIR.


                              


TOPLANTI  TARİHİ                   : 19 Mart 2012

TOPLANTI YERİ                        : 1 / A sınıfı

TOPLANTI  SAATİ                     : 15.15

TOPLANTIYA KATILANLAR  : 1/ A Sınıfı Öğrenci Velileri,

                                                           1/A Sınıf Öğretmeni Çiğdem Keziban YAMAN.

  

GÖRÜŞÜLEN GÜNDEM MADDELERİ


1- Açılış ve yoklama yapıldı.


2- Gündem maddeleri okundu. Görüşülmek istenen gündem maddelerine e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi eklendi ( madde 10 ).


3- Kılık-kıyafet ve temizlik:

Sınıf Öğretmeni: ‘Öğrencilerin genel olarak kılık kıyafetlerinde bir problem yoktur, ancak bazen okul kıyafeti dışında kıyafetler giyiliyor bu durumda sıkıntılar çıkabilir daha dikkatli olmak gerekiyor.

Kız çocuklarımızın saçları taralı, uzun ise örülmüş olması; Erkek çocuklarımızın saçları kısa olması; ve tüm öğrencilerimizin haftalık ve günlük bakımlarının yapılmış olarak okula gelmesi sizlere düşmektedir.

Çocuklarımıza vücudunu, üstünü ve çevresini temiz tutmasını öğretmek gereklidir; bu büyüme çağındaki bir insanın öğrenmesi gereken temel alışkanlıklardandır. Bu açıdan öğrencinin evde önlük, pantolon, ceket, çorap vb. giysilerinin temiz tutulması ve bu alışkanlığın sizler tarafından verilmesi, okula gelirken bu açıdan kontrol edilmesi önemlidir.

Özellikle çocuğumuz hasta ise okula gönderilmemesi hem öğrenci hem de diğer arkadaşları için yararlı olacaktır. Ağız ve diş sağlığı en çok ihmal edilen alışkanlıklardan biridir, buna önem verilmesi çocuklarımızın sağlığı açısından önemli olduğundan evde bu alışkanlığın verilmesi yine sizlere düşmektedir.’ dedi.


4- Devam – devamsızlık:

Sınıf Öğretmeni:  “Öğrencilerimizin zamanında derslere gelmemesi: Yani geç gelmeleri hem derslerimizin bölünmesi hem de öğrencilerimizin motivasyonunun bozulmasına neden olan bir durumdur. Aynı zamanda okula çok erken gelmenin de çocukları yorduğunu ve olumsuz etkilendiğini söyledim.Saat 08.20’de okulda olmaları gerektiğini belirttim. Bu yüzden çocuklarımızı zamanında okula yollamak yazı vermek gerekmektedir. Ayrıca öğrenciyi bu konuda sık sık kontrol etmek takibini yapmak öğrenci ve sizler açısından önemlidir.’’ dedi.


            5-Okuma Alışkanlığı:

Sınıf Öğretmeni: Öğrencilerin okuma alışkanlığının daha fazla gelişmesi için sınıf kitaplığımızın daha fazla zenginleşmesi gerektiğini söyleyerek velilerden yardım beklediğini dile getirdi. Ayrıca evde her gün çocuğu sıkmayacak kadar ama en az 10 sayfa kitap okumaları ve bunun takip edilmesi gerekir. Ayrıca hem okumalarını hem de aile ilişkilerini geliştirmek için ebeveynlerle birlikte öğrencilerin halk kütüphanelerine gitmeleri faydalı olacaktır.


6- Performans ve proje hakkında bilgi:

Sınıf Öğretmeni: Bundan sonra çocuklarının sık sık performans ve proje ödevleri ile karşılaşacaklarını söyleyerek proje ve performans ödevleri hakkında bilgi verdi. Velilerden bu ödevleri yapmada çocuklarına yardımcı olmalarını istedi. Kesinlikle çocuklarını hangi bahane ile olursa olsun internet kafelere yalnız başlarına göndermemeleri gerektiğini söyledi.


7- Düzenli beslenme:

Sınıf Öğretmeni: ‘Şimdiden kazandırılacak dengeli ve düzenli beslenme alışkanlığı çocuğun hem bu yaşta hem de gelecekteki sağlığına olumlu etkileri olacaktır. Özellikle meyve ve sebze tüketimiyle bu alışkanlığı desteklemeliyiz. Günümüzde büyük bir sorun olan fast food tipi beslenmeden çocuklarımızı uzak tutmalıyız. Buna önlem olarak okul için evde beslenme çantası hazırlayarak katkıda bulunabiliriz. Ayrıca öğrenciler okula gelirken muhakkak kahvaltı yapmalıdırlar. Bu konuda çocuklara çok baskı yapmayınız. Bu yüzden yeme ile ilgil problemlerle karşılaşılabilir. Kahvaltıyı eğlenceli hale getirerek kahvaltı yaptırabilirsiniz.’’ dedi.


8-Veli – Öğretmen – Okul İşbirliği:

Veli, öğretmen, okul işbirliğinin önemi vurgulandı. Bundan sonra velilerin okula daha sıklıkla gelmeleri belirtildi. Bunun gerçekleşmesi için velilerden söz alındı. Ayrıca okul idaresi tarafından belirlenen veli görüşme günü ilan edildi.


9- Öğrenci başarısının değerlendirilmesi:

Yönetmeliğin ilgili maddeleri velilere açıklandı. Genel olarak 1. sınıf programında yer alan kazanımlardan veliler haberdar edildi. Eksiği olan öğrencilerin velilerine  neler yapmaları gerektiği hakkında bilgiler verildi.


10- e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi:

Öğretmen tarafından bu sistemin nasıl kullanılacağı, öğrenci hakkında hangi bilgilere ulaşılacağı açıklandı. Ayrıca e-okul’a işlenen öğrenci bilgilerinin veli tarafından kontrol edilmesi söylendi. Eğer bir yanlışlık varsa derhal bildirilmesi gerektiği vurgulandı.


11.Dilek ve temenniler:

Toplantı sınıf öğretmeni Çiğdem Keziban YAMAN’ın velilerden  okula manevi desteklerini beklediği dileği ile ile sona erdi.




Çiğdem Keziban YAMAN                                                                          İnci YILMAZ

   1-A Sınıf Öğretmeni                                                                                  Okul Müdürü


0 yorum:

Yorum Gönder