04:58
0
Dosya içeriği: 5. Sınıf 2. Dönem 1. Veli Toplantısı Tutanağı dosyasını indir 5. Sınıf Veli Toplantı Tutanakları Egitimhane.Com 5. Sınıf 2. Dönem 1. Veli Toplantısı Tutanağı örneği formu download 5. Sınıf Veli Toplantı Tutanakları 2011-2012 5. Sınıf 2. Dönem 1. Veli Toplantısı Tutanağı 2011 yeni köy öğretmenlerinin işine yaramasını ümit ediyorum 5. Sınıf Veli Toplantı Tutanakları


………………………….İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜ

…………………….

           20\11/2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.dönem,veli toplantısını  23/02/2012 Perşembe günü saat 11.00’de  aşağıdaki gündemle 5-B sınıfında yapmak istiyorum.

            Gereğini bilgilerinize arz ederim.

                                                                                                                                                        


                                                                                                     …………………………..

                                                                                                                          5/B Sınıf Öğretmeni

                                 


G Ü N D E M MADDLERİ



1        Toplantının açılması ve İstiklal Marşının okunması

2        Birinci dönem öğrenci başarı durumlarının değerlendirilmesi

3        Öğrencilerin tertip, düzen ve temizlik alışkanlıkları

4        Okula devamın kontrolü, okula zamanında gelme alışkanlıkları

5        Öğrencilerin evdeki hazırlıklarının değerlendirilmesi

6    Zayıfı olan öğrencilerin velileriyle özel olarak görüşülmesi

7    Veli, öğretmen, okul işbirliğinin öğrenci başarısına etkileri

8   Başarıyı artırmak için yapılması gerekenler

9    Öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması

10 Dilek ve temenniler





22/02/2012

UYGUNDUR

                                       ………………………..

                                           Okul Müdürü

VELİ TOPLANTI TUTANAĞI


            1.Toplantıya yeterli katılımın olduğu görülerek İstiklal Marşının okunmasının ardından başlanmıştır.


2.Birinci dönem öğrenci başarı durumlarının değerlendirilmesi yapıldı. Bazı öğrencilerde görülen eksiklikler velilere iletildi. 2.dönemde başarının nasıl artırılacağı konusunda açıklama ve bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerin bu dönem daha fazla gayret göstermeleri, bireysel olarak evde de ders çalışmaları, aile bireylerinin öğrencilerle daha çok ilgilenmesi gerektiği söylendi. Birinci dönem istenilen başarıyı gösteremeyen öğrencilerin velilerin de desteğiyle daha iyi bir başarı grafiği çizecekleri söylendi.


           3.Öğrencilerin okul kıyafetlerinin tertibi, temizliği ve mendil(peçete) kullanma alışkanlıklarının, üzerinde durulması ve gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiği belirtildi. Özellikle el yıkama ve tırnak temizliklerinin çok önemli olduğu ve velilerinde buna dikkat etmesi gerektiği …………………… tarafından söylendi.          

Sınıf öğretmeni …………………………….. tarafından sınıf örtülerinin her hafta düzenli bir şekilde yıkanması gerektiği belirtildi. Ayrıca mevsim şartlarına uygun giyeceklerin giydirilmesi, soğuk havalarda kalın giyeceklerin giydirilmesi, kesinlikle çorapsız gelinmemesi gerekliliği anlatıldı. Temizlik alışkanlığı öğrencinin okuldan önce evde öğreneceği bir alışkanlıktır. Çocuklarımıza vücudunu, üstünü ve çevresini temiz tutmasını öğretmek gereklidir; bu büyüme çağındaki bir insanın öğrenmesi gereken temel alışkanlıklardandır. Bu açıdan öğrencinin evde önlük, pantolon, ceket, çorap vb. giysilerinin temiz tutulması ve bu alışkanlığın sizler tarafından verilmesi, okula gelirken bu açıdan kontrol edilmesi önemlidir. Kız çocuklarımızın saçları taralı, uzun ise örülmüş olması; Erkek çocuklarımızın saçları kısa olması; tırnakların her hafta sonu mutlaka kesilmesi, kulak ve vücut temizliğine önem verilmesi ve mutlaka banyo yaptırılmasının gerekliliği söylendi. Ayrıca tüm öğrencilerimizin haftalık ve günlük bakımlarının yapılmış olarak okula gelmesi sizlere düşmektedir dendi.

          Ağız ve diş sağlığı en çok ihmal edilen alışkanlıklardan biridir, buna önem verilmesi çocuklarımızın sağlığı açısından önemli olduğundan evde bu alışkanlığın verilmesi yine sizlere düşmektedir. Ayrıca diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması ve bunun diş sağlığı üzerindeki önemi vurgulandı.


4………………………… sınıf genelinde öğrencilerin ciddi bir devam problemlerinin olmadığını belirterek bazı durumlarda öğrencilerin gereksiz yere devamsızlık yaptığının bunu önlemek için velilere büyük işler düştüğünü söyledi. Gelmeyen öğrenci velisi tarafından öğretmenin bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. Devamsızlık yapan öğrencilerin dersten geri kalacağını bu durumun da telafisinin güç olduğunu söyledi. Velilerden gereken titizliğin gösterilmesi istendi.

    


5.Sınıf öğretmeni okulda görülen derslerin evde mutlaka tekrar edilmesi verilen çalışmaların da düzenli olarak yapılmasının öğrenmenin kalıcılığında etkili olduğunu belirtti. Özellikle sessiz ortamda çalışılması gerektiğini söyledi. Velilerin çalışmalara rehberlik etmesi gerektiğini vurguladı.


               


6.Zayıfı olan öğrencilerin velileriyle özel olarak görüşüldü. Bu öğrenciler için ek çalışmaların yapılacağı söylendi. Bu çalışmalarda velilerinde büyük rol oynadığı belirtildi. Sıkı sık velilere bu çalışmalar hakkında dönüt verileceğinin üzerinde duruldu. Velilerinde öğrencileri titizlikle takip etmeleri gerektiği söylendi. Çocuklarla empati kurarak kızmadan iletişim kurmaları gerektiği belirtildi.


            7.Öğretmen  veli  işbirliğinin  çocuğun  başarısında  etkili  olduğu  belirtilerek  velilerden   okulla  ilgilerini   kesmemeleri  istendi. Eğitimde  başarılı  olabilmek  için  çocuğu  tanımanın  esas  olduğu,  bununda  ancak  öğretmen-veli  işbirliği  ile  sağlanabileceği  belirtildi. Evde  çıkabilecek  herhangi  bir   problemin  mutlaka  öğretmene  iletilmesi  istendi. Problemli  çocukların  velilerinin  çağırılarak  sık sık birebir   görüşülmesine  karar  verildi.


8………………………. başarıyı artırmak için farklı ders işleme teknikleri uyguladığını ve işlenen her dersten test dağıtıldığını söyledi. Ayda en az bir defa deneme sınavı yapıldığını bunların başarıyı olumlu yönde etkilediğini söyledi. Özellikle projeksiyondan işlene derslerin öğrencilerin dikkatini çektiğini derse ilgilerinin daha da arttığını belirtti. Başarısız öğrencilerle bire bir ilgilenildiğini söyledi.


9.Sınıf öğretmeni ………………………. sene başından beri öğrencilerin okuma problemlerinin olduğunu ve istenilen seviyeye gelmediğini söyledi. Sınıfa yeni kitaplar alınmasına rağmen kitap okumaya gereken değerin verilmediği gözlemlendi. İkinci dönem farklı bir çalışma olarak her dersin ilk on beş dakikasının kitap okumaya yer verileceği belirtildi.


10.Velilere geldikleri için teşekkür edilerek iyi dilek ve temennilerle toplantı sona erdirildi.              



                                                                                                                              ……………………..

                                                                                                                          5/B Sınıf Öğretmeni


ALINAN KARARLAR



                        1  Öğrencilerin velilerin desteğiyle daha çok çalışmaları gerektiğine karar verildi.


Öğrencilerin ve velilerin temizlik konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğine karar verildi.


3  Öğrencilerin gereksiz yere devamsızlık yapmamaları gerektiği kararı alındı.


4  Okulda görülen derslerin evde mutlaka tekrar edilmesi gerektiği kararı alındı.


5  Zayıfı olan öğrencilerin üzerinde ayrıca durulacağına karar verildi.


6  Öğretmen ile velinin işbirliği içinde olması gerektiği kararı alındı.


7  Başarısız öğrencilerle birebir ilgilenilmesi kararı alındı.


8  Her dersin ilk on beş dakikasında kitap okunması kararı alındı.


    


                                                                  


                       

                                                                                                                             …………………

                                                                                                                          5/B Sınıf Öğretmeni

                                                  



23/02/2012

Uygundur

      …………………..

                                                          Okul Müdürü



0 yorum:

Yorum Gönder