03:47
0
Dosya içeriği: 6. Sınıf Şök Tutanağı dosyasını indir 6. Sınıf Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) Toplantı Tutanakları Egitimhane.Com 6. Sınıf Şök Tutanağı örneği formu download 6. Sınıf Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) Toplantı Tutanakları 2011-2012 6. Sınıf Şök Tutanağı 2011 şube öğretmenler kurulu tutanağı. 6. sınıf 6. Sınıf Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) Toplantı Tutanakları

 

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PAŞAKÖY İLKÖĞRETİM  OKULU
I. DÖNEM ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI


Toplantı Tarihi:24.09.2011

Toplantı Yeri: Öğretmenler odası



6/A  sınıf şube öğretmenler kurulu toplantısında Okul Müdür Yrd. Yusuf ERBAŞ ve şube öğretmenleri: Gökhan ŞAHİN( Türkçe), Fatma DEMİRCAN( Matematik,Müzik ,Görsel Sanatlar,Teknoloji ve tasarım,), Beytullah COŞGUN( Fen ve Tek.), Murat ÇETİN ( Sosyal Bil.,Din Kül.,Beden Eğt.Bilişim teknlojileri), Elif KAÇAR( İngilizce), hazır bulunmuşlardır.


GÜNDEM MADDELERİ

1-Açılış ve Yoklama

2-Öğrenci başarısının arttırılması için alınabilecek önlemler

3-Sosyal kulüp çalışmaları ve önemi

4-Zararlı alışkanlıklar hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesinin önemi

5-Okul-veli işbirliği ve diyaloğu

6-Sağlık, beslenme ve fiziki değerlendirme

7-Çevre Değerlendirmesi

8-Öğretmenler arası işbirliği ve gereksinimleri

9-Dilek ve Temenniler

GÜNDEMİN GÖRÜŞÜLMESİ

1-Toplantı Okul Müdür Yrd. Yusuf ERBAŞ tarafından başarı dilekleri ile başlatılmıştır. Toplantıda tüm şube öğretmenleri hazır bulunmuşlardır.


2-Şube rehber öğretmeni Fatma DEMİRCAN  derste konuşma alışkanlıklarının azaltılması ve derslerin daha verimli hale getirilmesi için öğrenci merkezli ders işlenmesi gerektiğini belirtti. Öğrencilerin başarılarını arttırmak için öncelikle okuma seviyelerinin yükseltilmesi gerektiğini; öğrencilerin boş zamanlarını bol bol kitap okuyarak değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Derste öğrenci merkezli bir eğitim öğretim yapılması gerektiğini, öğrencilere daha fazla söz hakkı vererek derse karşı, ilgi, istek ve katılımı arttırmanın önemli olduğunu; başarılı öğrencilerin takdir edilerek ödüllendirilip diğer öğrencilerin de teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Öğrencilerin derste, duygu, düşünce ve yorumlarını demokratik bir ortamda rahatlıkla, sıkılmadan, çekinmeden ve özgüvenle ifade edebilmeleri için uygun ortam hazırlanmasının başarıyı  arttıracağını söyledi. Fırsatların en iyi ve azami derecede değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.


3-Sınıf rehber öğretmeni Fatma DEMİRCAN sınıfta her öğrencinin bir sosyal kulüpte çalışmasının sağlanması için seçimlerin yapıldığını ve sosyal kulüp faaliyetlerinin öğrenciye toplumsal olarak çok şey kazandırdığını ifade etti. Kulüp çalışmalarına gereken önemin verilmesine karar verildi.


4-Günümüzde zararlı içeceklerin ilköğretime kadar indiği, bu yüzden öğretmenlerin bu konuda çok duyarlı olmaları gerektiği, periyodik olarak öğrencilerin uyarılıp aydınlatılmaları gerektiği görüşü ortaya çıktı. Özellikle sigara, alkol ve uyuşturucunun zararlarının öğrencilere sürekli olarak anlatılması kararlaştırıldı. Zararlı maddelere meyilli olan öğrencilerin tespit edilip erkenden olumsuz durumların önüne geçileceği söylendi.



5-Okul ve veli işbirliğinin sağlanmasını başarıyı olumlu yönde arttıracağını belirten Sosyal Bilgiler Öğretmeni Murat ÇETİN  öğretmenin tek başına başarıyı sağlamasının yeterli olmayacağını, velilerin de üzerlerine düşen vazifeleri yapmaları gerektiğini, bu konuda velilerin pasif kaldıklarını, veli toplantılarında bu konunun velilere iletilmesi gerektiğini söyledi. Veli-öğretmen-öğrenci üçgeninin diyalog içinde olmasının başarıyı arttıracağını belirtti.


6-Halkın maddi durumunu iyi olmamasının öğrencileri olumsuz etkilediği görüşü tüm öğretmenler tarafından vurgulandı. Öğrencilerin genelde normal olmaları gereken kilonun altında olduğu ve bunun da şube öğretmeni tarafından velilere iletilmesi kararlaştırıldı.


7-Çevrenin öğretimdeki önemi vurgulandıktan sonra çevre özellikleri hakkında konuşuldu. Çevrenin ekonomik olarak geri olduğu görüşüne varıldı. Bu sosyoekonomik gerilik eğitimi olumsuz etkilemektedir görüşüne varıldı. Bu etkiyi asgari düzeye indirmek için velilerle mümkün olduğunca fazla iletişim kurularak onları mümkün olduğunca bilinçlendirmenin gereği vurgulandı.


8-Öğrencilerin gerek psikolojik gelişimlerini gerekse sosyal yaşantılarını bilmekte eğitim-öğretim açısından büyük yarar olduğu belirtilmiş. Şube öğretmenlerin kendi aralarında özellikle şube öğretmeni ile işbirliği içerisinde olması gerektiği sonucuna varılmıştır.


9-Toplantının sonunda tüm şube öğretmenleri bu yılın eğitim-öğretim açısından başarılı bir yıl olmasını temenni etmişlerdir. Okul Müdür Yrd. Yusuf ERBAŞ tüm öğretmenlere görevlerinde başarılar dileyerek toplantı bitmiştir.




TOPLANTIYA KATILAN ÖĞRETMENLER



Gökhan ŞAHİN                           Fatma DEMİRCAN                           Murat ÇETİN     Türkçe Öğrt.                                    Matematik Öğrt.                         Sosyal Bilgiler Öğrt.




Beytullah COŞGUN                                                                         Elif KAÇAR                            

 Fen ve Teknoloji  Öğrt.                                                                   İngilizce Öğrt.                                

                                                                                                                     



                                    

                       


Yusuf ERBAŞ                                                                                            Halit ÖNAL

Okul Müdür Yardımcısı                                                                               Okul Müdürü



0 yorum:

Yorum Gönder